17-09-08

Woordjes leren

Elke dag komen er nieuwe woordjes bij en worden er ook reeds korte zinnen gemaakt.

Een woord dat de kinderen reeds enige tijd kennen is santé en dan klinken we met de glazen tegen elkaar. Nu werd dit woord gisteren ook in een andere betekenis gebruikt - ze waren met hun fiets aan het rijden in tegenovergestelde richting en ze botsten op elkaar en toen zeiden ze santé.

Wat ook wel een grappig woord is - vooral bij Endalech is smakelijk, ze krijgt dit niet gezegd en zegt dan skamelé, Setotaw zei dat de eerste keren ook maar kan het nu wel goed zeggen.

De kleuren beginnen ze ook te zeggen en tellen tot 20 doen ze ook vaak.

En als ze iets willen zeggen en we verstaan het niet, dan proberen ze het toch op alle mogelijke manieren duidelijk te maken en dan weten we meestal wel snel wat ze willen.

11:20 Gepost door Wendy&Johan in Thuis met de kinderen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-09-08

Hij kan het en zij zal het snel leren ...

... het fietsen.

Bij aankomst hadden we 1 klein kinderfietsje (roze - met zijwieltjes) en Setotaw wou er op ... en trapte achteruit ipv vooruit en Endalech toonde niet veel interesse. Ondertussen zijn er ook al iets grotere fietsen zonder zijwieltjes waar al eens een ritje mee gewaagd wordt - dan is het aan de mama of de papa om vast te houden en er mee rond te rijden.

Het vervolg van Setotaw en het leren fietsen : hij leert vooruit trappen, hij kan al kleine stukjes rijden op het kleine fietsje, het fietsje moet mee bij wandelingen in de wijk, ... We doen de zijwieltjes er een keer af en hij valt steeds - dus wieltjes er weer aan. Hij rijdt supersnel op het fietsje en als Endalech ook op het fietsje wil, gaat hij op een grotere fiets (met vervelende achteruittraprem) en moeten we er weer achter lopen en ondersteunen.
Vorig weekend heeft hij een stukje alleen gereden. Maar het starten, stoppen en draaien gaat nog niet goed.

Donderdagavond heeft Endalech het vooruit-trappen op het kleine fietsje geleerd. En ze doet het wat rustiger dan de broer - dus die zijwieltjes zullen er spoedig af kunnen ...

Afgelopen week moest het fietsje mee naar school - eerst het kleine fietsje en de dag nadien een grotere fiets en de zus op het kleine fietsje. Het waren vermoeiende tochtjes (4 op 1 dag!!!!) naar de school - veel duwwerk bij Endalech en veel vallen en opstaan bij Setotaw.

Vandaag hebben we aan de veiligheid gedacht en zijn we een fietshelm gaan kopen en zijn we gaan fietsen op een afgesloten stuk straat. En Setotaw kan het helemaal alleen - starten, draaien, stoppen. En als hij fietst gaat het toch wel snel. Endalech trapt ook goed op een recht stuk.

Deze namiddag hebben beiden op het terras en het gazon wel 2 uur gefietst, met fietshelm op. Altijd weer rondjes gereden achter elkaar en af en toe eens voorbij steken. En ook de fietsjes werden afgewassen nadien.

En toch waren ze nog niet moe deze avond ...

22:35 Gepost door Wendy&Johan in Thuis met de kinderen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

04-09-08

Hele dagen school

Dinsdagmorgen was nog met traantjes bij Endalech, maar tegen de middag was ze heel vrolijk en wou ze in de namiddag terug naar school gaan. Zelfs liever dan de broer.

En sinds woensdagmorgen zijn ze zelfs al wakker om 7 uur - het uur dat we voorlopig opstaan zolang we nog thuis zijn.

Er komen ook al wat woordjes bij en kleuren doen ze nu ook al weliswaar maar met 1 kleur voor een hele tekening, maar voor de school deden ze het helemaal niet graag.

10:33 Gepost door Wendy&Johan in Thuis met de kinderen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

01-09-08

Eerste schooldag

Het zat er aan te komen, de eerste schooldag voor onze kinderen.

We hebben ze om 7 uur gewekt, ontbeten en hen dan klaar gemaakt voor school.
Aangezien de school in de buurt is, zijn we te voet gegaan. De kinderen waren niet echt bereid om te stappen en mee te gaan, maar de doorzetter wint (wij dus). In de school mochten we naar de klasjes gaan.

De papa is met Setotaw in zijn klas binnen gegaan en de mama is met Endalech naar haar klasje gegaan. Setotaw is op aangeven van de papa beginnen spelen na eerst wat geobserveerd te hebben. Endalech heeft ook eerst rond gekeken en heeft dan ook wat gespeeld, maar kwam al snel terug bij mama. Uiteindelijk werden de ouders uit de klas gehaald door de directeur en kon de schoolcarriere beginnen. Endalech had het wat moeilijk, maar het ging zei de juf 's middags. Setotaw is heel flink geweest.
's Middags werden de kinderen opgehaald en zijn we thuis gaan eten. Setotaw wou terug gaan in de namiddag, maar Endalech niet want ze was moe en ging slapen. Uiteindelijk heeft ze niet geslapen en wou ze op het einde van de schooldag niet eens meegaan om de broer op te halen. En de broer die was gelukkig toen hij thuis kwam. Volgens de juf moet het niet gemakkelijk zijn voor hem, aangezien ze veel vertellen en hij er niet veel van begrijpt.

Setotaw wil morgen terug gaan, Endalech zegt steeds neen (of in het Amhaars 'embie') als we vragen of ze naar school of naar de juf gaat.

Wordt dus vervolgd ...

20:47 Gepost door Wendy&Johan in Thuis met de kinderen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

31-08-08

Tropisch Instituut

Afgelopen vrijdag zijn we naar het Tropisch Instituut geweest te Antwerpen voor een algemeen onderzoek van de kinderen. Het is heel goed mee gevallen, de kinderen zijn heel flink geweest. Eerst was er een gesprek met een dokter en daarna heeft hij elk van de kinderen onderzocht (lengte, gewicht, in oortjes gekeken, geluisterd naar ademhaling, in mond gekeken, huid en hoofdhuid bekeken, ...). De eindconclusie was zeer positief. Setotaw was heel flink, enkel bij Endalech was het onderzoek met traantjes.
Daarna volgde nog een foto van de longen en een botscan van een hand (+ stukje arm). Hier helemaal geen traantjes.
Tussendoor heeben ze nog een plasje afgeleverd.
En als laatste kwam het vervelendste : de bloedafname. en waar we voor vreesden, bleef uit - ook hier geen traantjes of een tegensparteling. En de beloning was een lolly.
En we kregen ook nog een opdracht mee voor thuis - en daar hebben de kinderen al goed mee gelachen. We moeten 3 keer hun stoelgang per keer in 2 aparte kokers doen en deze opsturen met de post. We hebben een potje staan waar ze op moeten en dan komt de mama er aan met de potjes en het spateltje en begint de kokertjes te vullen. De eerste keer heeft Setotaw zijn zus er bij geroepen en hebben ze er met 2 naar gekeken. En enkele uren later was het Endalech haar beurt en stonden ze er weer op te kijken. En deze morgen was het bandwerk, ze moesten allebei gaan.
En het grappige is dat ze gezegd hadden dat het in een brievenbus van De Post ging, maar dat is dus niet zo en ben ik het gaan afgeven in het postkantoor zelf en daar vroegen ze of het moest gefrankeerd worden, ze moesten eens weten wat er in zit.

Binnen enkele weken krijgen we de uitslag van al de testen en kunnen we starten met een inhaalbeweging van inentingen.

22:08 Gepost door Wendy&Johan in Thuis met de kinderen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-08-08

Inschrijving school

Het is moeilijk om zonder kinderen de deur te verlaten, van zodra iemand van ons aanstalten maakt om te vertrekken, dan staan ze klaar. En als het dan toch lukt om alleen de deur uit te gaan, dan volgt er wel een vraag naar de andere.

Van de week hebben ze mee de groentjes gesneden voor de spaghettisaus. En ze doen het behoorlijk goed. Het lukt niet om eten klaar te maken zonder de kinderen, ze hebben het altijd wel in de gaten.

Setotaw is erg geïnteresseerd in tuinieren en techniek. En Endalech kijkt graag naar zichzelf op foto - steeds weer dezelfde foto's van de reis.

Vandaag zijn we de kinderen officieel gaan inschrijven in de kleuterschool (wilden te voet gaan, maar de kinderen wilden met step en fiets gaan) en hebben we kennis gemaakt met de juffen. Endalech heeft geluk, want ze krijgt er 2 (wisselen in de helft van de week - zal nodig zijn om te recupereren van ons vinnig meisje). Setotaw krijgt 1 juf.
In de klas heeft Endalech al een beetje gespeeld en heeft ze ook al met gekleurde noppen de trein gedeeltelijk opgevuld en de juffen waren onder de indruk. Setotaw was dan weer afwachtender.

21:03 Gepost door Wendy&Johan in Thuis met de kinderen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-08-08

Een week thuis

Reeds meer dan een week thuis en buiten het slapen gaan van Endalech gaat het goed.
Af en toe zijn ze wel eens verdrietig - zonder reden - en dan proberen we hen te sussen, wat de ene keer sneller gaat dan de andere keer. Endalech kan dan echt heel hard roepen - gillen, maar dat is meer om de aandacht te krijgen.

Het eten gaat heel goed, ook het koken, want daar helpen ze beiden graag mee. Ze staan soms in een kookpot water te roeren, waarvan het vuur nog niet eens opstaat.

Gisteren hebben ze met de mama wat onkruid uit gedaan - er is ook wel een plantje gesneuveld. En vandaag begon Setotaw op zijn alleen verder te doen. We hebben ons actiedomein dan verlegd en hebben achteraan de tuin met een hark de naalden en bladeren bij elkaar gedaan en in de bak gedaan. Dus in de herfst zal hij zich kunnen uitleven op de eikenbladeren.

Endalech heeft toen mama en Setotaw aan het werken waren in de tuin met papa gespeeld aan de hangmat.

20:25 Gepost door Wendy&Johan in Thuis met de kinderen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De aankomstkaartjes zijn eindelijk klaar

De aankomstkaartjes, dat is een verhaal apart. We hadden een ontwerp gemaakt wat betreft de tekst en wisten waar er foto's moesten komen, alleen die foto's hadden we niet voor ons vertrek. Met de printshop al eens afgesproken met ons ontwerp in de hand en het zou maar 2 uur duren om het te printen als we het doormailden.

Terug thuis uit Ethiopië bleek er niet echt een geschikte foto met beide kinderen op - zonder andere mensen of storende elementen.

Dan maar een foto thuis nemen zou je denken, maar de kinderen wilden niet zomaar poseren voor ons. Eindelijk een geschikte foto kunnen maken en ons ontwerp finaliseren en doormailen naar de printshop - vorige week woensdag. En voor de zekerheid nog een keer gebeld. Het kwam allemaal in orde. doch op donderdag hebben we er niets van gehoord en op vrijdag hebben we zelf gebeld en ze zouden klaar zijn om 16.30 uur.

En ja hoor, ze waren klaar (alle exemplaren), maar ze waren verkeerd. voor het printen hadden ze zelf nog iets aangepast van schikking - met 4 op een A3-blad. De kinderen stonden niet meer bij hun juiste naam.

Ze gingen het aanpassen zaterdag of maandag, maar deze keer speelden we op safe; als er 1 print klaar was moesten ze bellen. We hebben er op maandag zelf moeten achter zitten en uiteindelijk hebben ze gebeld en was er een print klaar. Maar deze keer waren ze er in geslaagd om de kinderen bij hun juiste naam te zetten, maar in de verkeerde volgorde. Het nog eens uitgelegd en uiteindelijk is het dan toch nog in orde gekomen.

20:14 Gepost door Wendy&Johan in Thuis met de kinderen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

20-08-08

Tripje Brussel ...

Een tripje naar Brussel voor de definitieve erkenning zit er op. de inschrijving in de gemeente is lopende (vrijdag zou het in orde moeten zijn - wijkagent moest langs komen - is geweest maar waren niet thuis, doch is ok). Daarna kan de mutualiteit, opvangverlof, adoptiepremie, kindergeld, ... aangevraagd worden.
De aankomstkaartjes zijn naar de printshop en zullen eerstdaags de deur uitgaan.

De kinderen herkennen al personen die ze meemaals gezien hebben en zijn helemaal niet verlegen om hen een handje of een kusje te geven.

Setotaw is met dag vrolijker en opener. Alleen vanavond was hij verdrietig en is hij in de zetel in slaap gevallen.
Endelach is een kleine deugniet ... die deze namiddag al haar knuffels in de zetel te slapen heeft gelegd. Dus soms is ze toch wel een lief meisje. 

20:27 Gepost door Wendy&Johan in Thuis met de kinderen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

16-08-08

Eerste dag thuis

De kinderen hebben een goede nachtrust gehad.
We zijn er mee naar de winkel geweest voor nog wat schoentjes, kleren voor beiden, ... en een zonnebril.
Verder heeft Setotaw vandaag zijn 'abbabba' geholpen met het afrijden van het gras en het uitkieperen van het afgereden gras in een ton. Setotaw en Endalech hebben ook al wat gepoetst - een fietsje en ook onze fietsen, ligbed, ... Ze doen dit gewoon al spelend en dat is wel grappig om hen bezig te zien met de spons en daarna wrijven ze het met handdoek ook nog droog.
Endalech heeft ook al geholpen om de gestreken was op hoopjes te leggen per persoon voor wie het is.
Setotaw eet goed, Endalech wat minder, maar dat zal nog wel komen. Het kan niet elke dag pasta zijn ...

22:14 Gepost door Wendy&Johan in Thuis met de kinderen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Terug thuis

We zijn terug thuis sinds gisterenmorgen, doch nu slechts tijd om de blog aan te vullen.
De laatste dag Ethiopië eindigde in mineur. Op de luchthaven heeft Endalech tot 3 maal toe moeten overgeven. De eerste keer zaten we op de grond tegen de muur te wachten (om aan boord te gaan) en was alles op haar kleren, de tweede keer had ze juist andere kleren aan en hadden we een zakje klaar en was bijna alles in de zak. De derde keer was toen we aan de boarding stonden (was niet zo veel en bijna alles op de grond. En in het vliegtuig heeft ze nog een keer wat slijmen overgegeven in het zakje en dan is ze in slaap gevallen tot in Frankfurt, dus het opstijgen en het dalen heeft ze niet meegemaakt - in de eerste vlucht, wel in de tweede vlucht.
Setotaw is heel flink geweest in het vliegtuig, op het tweede stuk van de vlucht (Frankfurt - Brussel) was het zijn beurt om enkele keer een zakje te vullen.
Op de luchthaven aangekomen werden we opgewacht door familie en een ex-collega. Voor de kinderen was het overweldigend en daarom zijn we nogal snel naar de auto gegaan. Met als verrassing voor elkeen een bal, waarmee ze op de bovenparking nog gespeeld hebben in het zonnetje. We hebben anderen achter de bal en de kinderen laten lopen.
In de wagen op weg naar huis was het weer aan Setotaw om over te geven, hij had zijn zakje bij zich - ook al wagenziek geweest in Ethiopië - maar het was er naast. Gevolg : naar de pechstrook om te wat op te kuisen en andere kleren aan te doen. En even voor was het weer van dat, maar nu wel in de zak.
Eens thuis bleek ons huis helemaal versierd te zijn met ballonnen, een waslijn met kleertjes, voorstelfoto's van de kinderen op een bloemetje geplakt, ... De kinderen hebben er maar gewontjes op gereageerd - te veel verschillende zaken bij elkaar.
De kinderen hebben dan nog geslapen voor enkele uren na het nodige verdriet.
Daarna is het beter gegaan en zijn we 's avonds een wandelingetje gaan maken in de wijk (jaarlijkse Lichtfeesten).

 

22:08 Gepost door Wendy&Johan in Thuis met de kinderen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-08-08

Laatste dag in Ethiopië

De laatste dag in het geboorteland van onze kinderen is aan de gang. De valiezen zijn zo goed als gevuld. De kinderen hebben deze morgen hun rugzakje gevonden en lopen er nu heel uitbundig mee rond. Hun rugzakje vullen we straks nog met hun knuffels en hun speelgoed. En voor de rest zullen we niet veel doen vandaag.

Onze vlucht is heel laat deze avond en morgenvroeg zijn we op Zaventem. En dan kan het 'gewone' leven met de kinderen in Belgie beginnen.

11:36 Gepost door Wendy&Johan in Reis | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

12-08-08

Enkele dagen later in Ethiopië

We zijn enkele dagen verder en Setotaw begint beetje bij beetje toch wat meer open te bloeien. Endalech is nog steeds even praatvaardig en goedlachs. Ze eten heel goed en veel, alleen geven ze niet altijd aan of ze honger hebben of niet en wat ze willen.
De grootste deugniet is Endalech, maar anderzijds is ze ook wel heel lief.
Ze weten heel goed wie 'abbabba' (papa) en mama zijn.

We hebben hen daarstaks een speelgoedje van Dora (schommel) en Diego (quad) gegeven (het meegebrachte speelgoed wordt mondjesmaat gegeven) en ze hebben er heel flink mee gespeeld en Dora heeft al op de quad gezeten en omgekeerd heeft Diego al op de schommel gezeten.

De eerste woordjes Nederlands zijn er ook af en toe : dank u wel, alsjeblieft, ...

Ze hebben gisteren ontdekt dat de kast onder de TV op de kamer open kan en nu ruimen ze steeds al hun speelgoed op en halen ze eruit waarmee ze willen spelen.

Het weer is zo en zo - elke dag wel een goede regenbui.
Toch gaan ze morgen op uitstap naar een meer.

PS : Het hotel is een echt 'adoptie'-hotel. Buiten ons wemelt het hier van de 'luidruchtige' Spanjaarden.

15:44 Gepost door Wendy&Johan in Reis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-08-08

Overdracht : ok

De overdracht gisteren is vlekkeloos verlopen - in de regen.
De kinderen passen zich goed aan, eten goed, slapen goed, ...
Endalech is precies kabouter Kwebbel. Setotaw is eerder stil en afwachtend. Maar bij het spelen komt hij los.
Samen met de andere kinderen die mee naar Belgie komen spelen ze goed. We wachten op een mini-busje om ons naar een speeltuin te brengen.

PS : internet is hier heel traag en het is een qwerty-klavier

13:30 Gepost door Wendy&Johan in Reis | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

08-08-08

De laatste dag in België

De valiezen zijn gepakt en gewogen. Straks vertekken we richting Zaventem om rond 21 uur op te stijgen richting Frankfurt en dan door te vliegen naar Addis Abeba. daar arriveren we dan morgenvroeg en gaan we naar het hotel om ons een beetje te verfrissen en klaar te maken om naar Kids Care te gaan om onze kinderen op te halen.
Hopelijk valt alles mee en wennen de kinderen snel aan ons en wij aan hen.
We zullen de komende week wat gaan shoppen, enkele uitstapjes maken (lion zoo, meer, ...). Alles hangt natuurlijk af van het weer en of iedereen gezond is. Wat dat weer betreft, dat ziet er niet zo goed uit in Addis Abeba.

PS : er zou internet zijn in het hotel, dus mogelijks komt er een update in de loop van volgende week - we beloven niets.

10:43 Gepost door Wendy&Johan in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

04-08-08

Visum : ok

Deze morgen werd door mijn pa het visum in orde gebracht op de ambassade van Ethiopië. Ze zeiden eerst om 'tomorrow' terug te komen, maar hij zei dat het niet ging en dat het vandaag moest in orde zijn en een half uur later was hij al terug buiten met onze visa.

17:37 Gepost door Wendy&Johan in Voorbereiding reis | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Nog reisgenoten

Er werd een link toegevoegd (bij onze reisgenoten) van Ness, die samen met ons zal vertrekken om haar zoontje op te halen.

17:33 Gepost door Wendy&Johan in Tussendoor | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-08-08

De eerste foto , vonnis, geboorte-akte, sociaal rapport

Gisteren hebben we in onze mailbox buiten de ticketten ook nog 2 andere belangrijke mails ontvangen van RoH.
We hebben een eerste foto gekregen van onze kinderen - pasfoto-formaat, met ook de Amhaarse schrijfwijze van de naam.
En ze zien er heel flink uit (en voorlopig zullen we geen rekkertjes nodig hebben). Voorlopig gaan we nog geen foto's hier op het net zetten.
Enkele afdrukken werden reeds bezorgd aan de toekomstige grootouders en overgrootmoeders en zij waren er heel blij mee. Ook de helft van de meters en peters hebben de foto gezien (de andere helft is met verlof). Mogelijks krijgen we maandag nog een foto van kop tot teen.

De andere documenten vonnis, geboorte-akte en sociaal rapport bevat al wat extra info over de kinderen en over hun verleden.

21:09 Gepost door Wendy&Johan in Procedure | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

01-08-08

E-tickets

De E-tickets zijn deze namiddag via mail opgestuurd naar ons. In totaal hebben we dus 4 mails ontvangen, ook reeds voor de kinderen.
Met de E-tickets voor onszelf en onze reispas dienen we dus naar de ambassade van Ethiopië te gaan om ons visum te gaan halen. Zal een werkje worden voor begin volgende week. En hopelijk krijgen we het visum direct mee en moeten we de dag nadien niet terug gaan om het op te pikken.

17:48 Gepost door Wendy&Johan in Voorbereiding reis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-07-08

Reisbudget

Vandaag heb ik naar de bank gebeld en heb ik een bestelling doorgegeven van ons reisbudget in euro. Dat ging van 'zoveel van 50, zoveel van 20, zoveel van 10 en zoveel van 5'. Ik mag er morgen om gaan.

19:45 Gepost door Wendy&Johan in Voorbereiding reis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Geneesmiddelen

Vandaag zijn we gewapend met een voorschrift van de dokter de nodige geneesmiddelen gaan halen om mee te nemen naar Ethiopië. Hopelijk hebben we ze niet nodig, doch je bent beter goed voorbereid.
Van de voorgestelde lijst heeft onze huisdokter enkele zaken geschrapt en enkele andere zaken toegevoegd.

19:41 Gepost door Wendy&Johan in Voorbereiding reis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-07-08

Vonnis werd vrijgegeven

Eindelijk is alles in orde.
Met dat ene stempeltje (op de pas van de nonkel) heeft Bruk het vonnis meegekregen.
De afreisdatum is nu definitief (08/08/08 - 15/08/08 - maar deze laatste datum hadden de meesten al geraden ahv de tip ivm de speciale dag in Antwerpen, nl. moederdag).

Volgende week zal het reisbureau ons contacteren voor de tickets.
Dan moeten we enkel nog ons visum gaan halen bij de Ambassade van Ethiopië.

Het aftellen is begonnen in eerste instantie naar de foto's van onze kinderen en dan naar afreis en de eerste ontmoeting.

13:35 Gepost door Wendy&Johan in Tussendoor | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-07-08

Ethiopische administratieve molens

Even samenvatten:

- Vorige vrijdag was het vonnis. De rechter wou de nonkel van de kinderen zien op maandag.

- Maandag is de nonkel verschenen, maar die had zijn identiteitskaart niet bij. Dus kan het vonnis niet afgeleverd worden.

- Woensdag is de identiteitskaart van de nonkel tot bij de rechtbank geraakt, maar nu mankeert er nog een stempelke op. Dus kan het vonnis niet afgeleverd worden.

- Vrijdag hopen we dat mr. Bruk dit stempelke kan afleveren, zodat hij het vonnis meekrijgt.

Afreisdatum wordt nog niet gewijzigd.

21:28 Gepost door Wendy&Johan in Tussendoor | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-07-08

De peters en de meters

De peters en de meters werden gevraagd en ze zeiden allemaal 'ja'.

Setotaw krijgt als peter nonkel Günther en als meter tante Joke

Endalech krijgt als peter nonkel Walter en als meter tante Véronique

Veel succes aan hen voor het peter- en meterschap.

19:46 Gepost door Wendy&Johan in Tussendoor | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

SMS ontvangen

Vandaag stuurde Inge ons volgende sms:

"Hei, de court is goed verlopen. De oom moet wel woensdag nog zijn identiteitskaart gaan tonen vooraleer het vonnis kan worden meegenomen. Dat is gepland voor woensdag. Ik hou jullie op de hoogte. Groetjes, Inge."

Onze afreisdatum komt voorlopig niet in het gedrang.

19:01 Gepost door Wendy&Johan in Tussendoor | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

18-07-08

Vonnis uitgesteld tot maandag

Vandaag belde Erika met het nieuws dat het vonnis wordt uitgesteld tot maandag.

"De rechter wil de nonkel van de kinderen zien."

Maandag zullen ze ons een sms-je sturen en dinsdag zullen ze ons terug bellen.

Wij wachten af ...

13:51 Gepost door Wendy&Johan in Procedure | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

17-07-08

Reisvoorbereiding met aangenaam nieuws

Gisterenavond zijn we naar de reisvoorbereidingsavond geweest. Daar hebben we onze reisgenoten ontmoet. En van Inge hebben we heel veel info gekregen over de papierwinkel die we nog moeten afhandelen eens we thuis zijn. Het zal een geloop worden, want hoe sneller het in orde is hoe sneller we met alles in orde zullen zijn (vb. adoptieverlof aanvragen, inschrijving mutualiteit, kinderbijslag en adoptiepremie aanvragen, ...). Ook hebben we tips gekregen over de eerste weken met onze kinderen, zodat de hechting zo vlug mogelijk kan verlopen.
En het belangrijkste van al is het feit dat er een optie genomen is op een vlucht naar en van Ethiopië. De datum houden we nog eventjes voor ons (maar we komen op een heel speciale dag terug - voor de Antwerpenaars dan toch), aangezien morgen op de courtdate alles nog goed moet verlopen.

17:54 Gepost door Wendy&Johan in Voorbereiding reis | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

15-07-08

Eerste documenten zijn in orde

Gisteren ben ik onze reispassen en het bewijs van goed gedrag-model 2 gaan afhalen op het gemeentehuis.
De erkenningsdocumenten liggen ook klaar.
De 'gele koortsboekjes' liggen ook klaar.
En nu is het afwachten naar de reisvoorbereiding morgenavond en naar de courtdate-uitspraak op vrijdag.

En van het weekend zullen we eens werk maken van de kamers om deze op orde te stellen.

20:40 Gepost door Wendy&Johan in Procedure | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-07-08

Administratief werk

Tijdens ons verlof (ja, we zijn terug en hebben een leuke week Tsjechië achter de rug met wisselend weer) hebben we een mail ontvangen van RoH met daarin de vraag om een bijgeleverd document met als titel "verzoek tot erkenning van een buitenlandse beslissing houdende de totstandkoming van een adoptie" in te vullen per kind.
Een tweede vraag in dezelfde mail is om een nieuw document "goed gedrag en zeden model 2" aan te vragen (we hebben dit in het verleden al aangevraagd gehad om ons dossier samen te stellen, doch men verlangt een recent document). Via de moderne communicatie die het internet is, hebben we afgelopen week reeds een mail gestuurd naar onze gemeente met de vraag om deze documenten (voor elk van ons een document, natuurlijk) klaar te maken tegen maandag. We hebben op onze mail geen reactie gekregen, maar gaan er maandag eens naar informeren. Het zou goed zijn om het document mee te kunnen nemen naar de reisvoorbereiding woensdagavond.

18:16 Gepost door Wendy&Johan in Procedure | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-07-08

Reisvoorbereiding

Op woensdagavond 16 juli worden we bij RoH verwacht voor de reisvoorbereidingsavond.
We zijn daar samen uitgenodigd met bekenden voor ons (Hans en Marleen) maar ook met enkele onbekenden - die snel bekenden zullen worden want het zullen vermoedelijk onze reisgenoten zijn.

21:40 Gepost door Wendy&Johan in Procedure | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |