07-09-09

School

De school is gestart.
Voor Endalech met een joepie op 1 september toen ze wakker werd en voor Setotaw toch wel met wat zenuwen.

Endalech is nu in de Olifantenklas met dezelfde juffen als waar Setotaw mee geëindigd is vorig schooljaar. Ze kennen haar dus al een beetje en zullen snel door hebben dat ze anders is dan de broer.

Endalech vond de eerste week dat ze weinig mocht vertellen, maar vandaag was ze blij want ze had toch een beetje meer mogen vertellen. Want vertellen dat kan ze.

Setotaw heeft een mooi plaatsje gekregen in het eerste leerjaar : recht voor de juf. Tot nu toe nog geen huiswerk en hij vindt het allemaal nog geweldig.

21:45 Gepost door Wendy&Johan in Thuis met de kinderen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Denkpuzzels

Endalech houdt erg veel van puzzelen en niet zomaar puzzelen, maar liefst denkpuzzels. Ze kan daar dan wel meer dan een uur mee bezig zijn totdat het opgelost is.
We hebben 2 puzzels van 9 stukjes, met op elk stukje 2 voorsten en 2 achtersten van honden en van hagedissen. Er zijn verschillende kleuren van dieren (of hebben ander jasje aan). De bedoeling is om een vierkant van 3 bij 3 te maken en er voor te zorgen dat alle voorsten en achtersten bij elkaar aansluiten. De eerste kaarten zijn simpel. Maar het venijn zit in de staart. Er is maar 1 oplossing.

Wel Endalech maakt deze puzzels. Meestal kiest ze voor de hagedissen omwille van de kleuren.

Om je een idee te geven van de moeilijkheidgraad. Het is ons allebei 1 keer gelukt om de hagedissen op te lossen en Endalech heeft hem al 5 keer kunnen oplossen.

En dan te bedenken dat men vorig schooljaar zei dat Endalech achterstand heeft met puzzelen en dat we daar moesten aan werken.

Ook op school puzzelt ze heel graag en veel. De puzzels zijn opgedeeld in gradaties en zij maakt de moeilijkste.

Wat ook een favoriet is momenteel is Labyrint - het kaartspel. Elke keer als ze vraagt om een spelletje te spelen, legt ze de kaartjes al klaar om te beginnen. En dan heeft ze haar kaartjes in de hand en heeft ze al uitgezocht waar ze de kaart gaat neerleggen om een kaart te kunnen wegnemen zonder een zwevende kaart te hebben. Echt een boeiend spel - zeker als je bijna elke keer verliest ...

21:40 Gepost door Wendy&Johan in Thuis met de kinderen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Voetbal : van veldspeler naar keeper

Vorig schooljaar is Setotaw al een beetje gaan proeven van het voetballen - zijn beste vriend speelde toen al voetbal. En het beviel hem zo dat hij half augustus terug gestart is.
In de wedstrijdjes loopt hij van hier naar ginder en lijkt hij onvermoeibaar. En goalen maken gaat hem ook af ... maar dan kwam er een wending in de prille voetballoopbaan.
Hij vertelde dat hij graag zou keepen en ik moest het aan de trainer zeggen. De keeper van vorig jaar gaat verhuizen en dus heeft de pleog geen vaste keeper. De dag dat ik het moest zeggen was hij met de mama van zijn kameraad mee gereden en heeft hij in de auto zitten vertellen dat hij keeper wou worden. Zij heeft dit dan tijdens de eerste helft van het matchke aan de trainer gezegd met als gevolg tegen dat ik toe kwam tijdens de rust was hij zich in de uitrusting van de keeper aan het steken.  En is hij er vol voor gegaan en afgelopen vrijdag tijdens de training was hij ook de keeper en is de trainer hem al wat dingen aan het leren. Hij heeft totaal geen schrik om te vallen en naar de bal te duiken. En bij zijn uittrappen op training was het meestal zo ver dat er geen spelers van zijn ploeg stonden, ze zijn niet gewend dat er zo ver uitgetrapt wordt.
Afgelopen zaterdag wat keeperskleren gekocht en thuis geoefend.
Zal zeker nog vervolgd worden.

21:25 Gepost door Wendy&Johan in Thuis met de kinderen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |