07-09-09

Denkpuzzels

Endalech houdt erg veel van puzzelen en niet zomaar puzzelen, maar liefst denkpuzzels. Ze kan daar dan wel meer dan een uur mee bezig zijn totdat het opgelost is.
We hebben 2 puzzels van 9 stukjes, met op elk stukje 2 voorsten en 2 achtersten van honden en van hagedissen. Er zijn verschillende kleuren van dieren (of hebben ander jasje aan). De bedoeling is om een vierkant van 3 bij 3 te maken en er voor te zorgen dat alle voorsten en achtersten bij elkaar aansluiten. De eerste kaarten zijn simpel. Maar het venijn zit in de staart. Er is maar 1 oplossing.

Wel Endalech maakt deze puzzels. Meestal kiest ze voor de hagedissen omwille van de kleuren.

Om je een idee te geven van de moeilijkheidgraad. Het is ons allebei 1 keer gelukt om de hagedissen op te lossen en Endalech heeft hem al 5 keer kunnen oplossen.

En dan te bedenken dat men vorig schooljaar zei dat Endalech achterstand heeft met puzzelen en dat we daar moesten aan werken.

Ook op school puzzelt ze heel graag en veel. De puzzels zijn opgedeeld in gradaties en zij maakt de moeilijkste.

Wat ook een favoriet is momenteel is Labyrint - het kaartspel. Elke keer als ze vraagt om een spelletje te spelen, legt ze de kaartjes al klaar om te beginnen. En dan heeft ze haar kaartjes in de hand en heeft ze al uitgezocht waar ze de kaart gaat neerleggen om een kaart te kunnen wegnemen zonder een zwevende kaart te hebben. Echt een boeiend spel - zeker als je bijna elke keer verliest ...

21:40 Gepost door Wendy&Johan in Thuis met de kinderen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.