17-08-09

De tijd vliegt voorbij ...

... want we zijn reeds een jaar thuis met Setotaw en Endalech. Een jaar dat voorbij gevlogen is.
De kinderen hebben zich heel goed aangepast aan ons en aan hun nieuwe omgeving en hebben vriendjes gemaakt. Ze spreken de taal, eten goed en zij goed gegroeid en ook wat kilo'tjes bij gekomen. De nieuwe cijfers zijn : Setotaw : 122 cm en 28,5 kg en Endalech : 113 cm en 20,5 kg.

Ondertussen hebben we ook het huisbezoek na een jaar thuis van ROH achter de rug. Vanaf nu is het jaarlijks een verslag maken tot ze 18 zijn.


Ze genieten van het goede weer en van buiten spelen en ravotten.

Beiden zijn ook al klaar voor het nieuwe schooljaar. Seto heeft gekozen voor een heuse Cars-boekentas met trolley en Endalech heeft een roze boekentas.

Momenteel zijn er gedurende een week 2 mensen uit Frankrijk die een weekje bij ons logeren. Ze keken ze erg naar uit, maar vinden het nu toch niet zo cool als ze eerst hadden gedacht. Maar de Lichtfeesten vonden ze wel heel leuk. Seto heeft op de kindernamiddag een reuze-rugzak gewonnen met een spelletje '4 op een rij'. En beiden hebben voor de eesrte keer smoutebollen gegeten en vonden dit super lekker, zelfs zo lekker dat ze er de dag nadien terug achter vroegen.

14:32 Gepost door Wendy&Johan in Thuis met de kinderen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-08-09

Kapper-avontuur

Voor Setotaw zijn haar is er geen probleem : even met de tondeuse er over en klaar is kees - alleen die even duurt wel een tijdje, want de krulletjes scheren lukt niet zo vlot.

Maar voor Endalech haar haar is het wat moeilijker. Zeker nu het langer is en er knoopjes in zijn werd het onkambaar. Daarom zijn we (mama en Endalech) naar de kapper geweest - een Afrikaanse kapper in Antwerpen (de eerste de beste die we tegenkwamen binnen getapt). Endalech wou eerst niet, maar dat was vooral de schrik van het onbekende. De kapster heeft den 'defrissée' gedaan : met een product het haar ontkrullen. Je zag bij het inbrengen en inmasseren van het product het haar bij elke kambeurt langer en langer worden. Het haar komt nu tot op haar schouders en is heel goed kambaar. Elke morgen moeten er nu meerdere speldjes in en een staartje achteraan.

Na de kapper wou ik friejts gaan eten met haar, maar ze wou niet. Ik wou ook met haar naar Kai-Mook gaan kijken, maar ze wou niet. Ze wist niet hoe ze thuis raakte om haar haar aan papa en broer te tonen. De hele weg naar huis was ze constant met haar handen door haar lange haren aan het gaan.

Ze staat echt wel met haar nieuwe kapsel en we zijn blij dat het nu kambaar is en dat we er iets mee kunnen aanvangen. Alleen dit ontkrullen is maar tijdelijk ...

22:46 Gepost door Wendy&Johan in Thuis met de kinderen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Eerste maand schoolvakantie

De eerste maand van de zomervakantie is achter de rug.
De kinderen hebben genoten van een korte vakantie in Nederland. Ook hebben ze enkel dagen opvang van de gemeente achter de rug en ook dit vinden ze geweldig.
En tussendoor hebben ze een zwemkamp gevolgd, met als resultaat : een zeehond (Endalech) en een dolfijn (Setotaw) aks diploma.

22:37 Gepost door Wendy&Johan in Thuis met de kinderen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |