06-09-08

Hij kan het en zij zal het snel leren ...

... het fietsen.

Bij aankomst hadden we 1 klein kinderfietsje (roze - met zijwieltjes) en Setotaw wou er op ... en trapte achteruit ipv vooruit en Endalech toonde niet veel interesse. Ondertussen zijn er ook al iets grotere fietsen zonder zijwieltjes waar al eens een ritje mee gewaagd wordt - dan is het aan de mama of de papa om vast te houden en er mee rond te rijden.

Het vervolg van Setotaw en het leren fietsen : hij leert vooruit trappen, hij kan al kleine stukjes rijden op het kleine fietsje, het fietsje moet mee bij wandelingen in de wijk, ... We doen de zijwieltjes er een keer af en hij valt steeds - dus wieltjes er weer aan. Hij rijdt supersnel op het fietsje en als Endalech ook op het fietsje wil, gaat hij op een grotere fiets (met vervelende achteruittraprem) en moeten we er weer achter lopen en ondersteunen.
Vorig weekend heeft hij een stukje alleen gereden. Maar het starten, stoppen en draaien gaat nog niet goed.

Donderdagavond heeft Endalech het vooruit-trappen op het kleine fietsje geleerd. En ze doet het wat rustiger dan de broer - dus die zijwieltjes zullen er spoedig af kunnen ...

Afgelopen week moest het fietsje mee naar school - eerst het kleine fietsje en de dag nadien een grotere fiets en de zus op het kleine fietsje. Het waren vermoeiende tochtjes (4 op 1 dag!!!!) naar de school - veel duwwerk bij Endalech en veel vallen en opstaan bij Setotaw.

Vandaag hebben we aan de veiligheid gedacht en zijn we een fietshelm gaan kopen en zijn we gaan fietsen op een afgesloten stuk straat. En Setotaw kan het helemaal alleen - starten, draaien, stoppen. En als hij fietst gaat het toch wel snel. Endalech trapt ook goed op een recht stuk.

Deze namiddag hebben beiden op het terras en het gazon wel 2 uur gefietst, met fietshelm op. Altijd weer rondjes gereden achter elkaar en af en toe eens voorbij steken. En ook de fietsjes werden afgewassen nadien.

En toch waren ze nog niet moe deze avond ...

22:35 Gepost door Wendy&Johan in Thuis met de kinderen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

SUPER! TOF! LEUK! Ik zou eigenlijk alleen maar superlatieven willen gebruiken telkens ik de blog lees!
Tip: wij hebben heel veel fietspaadjes in onze tuin...

Gepost door: Sandy | 08-09-08

De commentaren zijn gesloten.