01-09-08

Eerste schooldag

Het zat er aan te komen, de eerste schooldag voor onze kinderen.

We hebben ze om 7 uur gewekt, ontbeten en hen dan klaar gemaakt voor school.
Aangezien de school in de buurt is, zijn we te voet gegaan. De kinderen waren niet echt bereid om te stappen en mee te gaan, maar de doorzetter wint (wij dus). In de school mochten we naar de klasjes gaan.

De papa is met Setotaw in zijn klas binnen gegaan en de mama is met Endalech naar haar klasje gegaan. Setotaw is op aangeven van de papa beginnen spelen na eerst wat geobserveerd te hebben. Endalech heeft ook eerst rond gekeken en heeft dan ook wat gespeeld, maar kwam al snel terug bij mama. Uiteindelijk werden de ouders uit de klas gehaald door de directeur en kon de schoolcarriere beginnen. Endalech had het wat moeilijk, maar het ging zei de juf 's middags. Setotaw is heel flink geweest.
's Middags werden de kinderen opgehaald en zijn we thuis gaan eten. Setotaw wou terug gaan in de namiddag, maar Endalech niet want ze was moe en ging slapen. Uiteindelijk heeft ze niet geslapen en wou ze op het einde van de schooldag niet eens meegaan om de broer op te halen. En de broer die was gelukkig toen hij thuis kwam. Volgens de juf moet het niet gemakkelijk zijn voor hem, aangezien ze veel vertellen en hij er niet veel van begrijpt.

Setotaw wil morgen terug gaan, Endalech zegt steeds neen (of in het Amhaars 'embie') als we vragen of ze naar school of naar de juf gaat.

Wordt dus vervolgd ...

20:47 Gepost door Wendy&Johan in Thuis met de kinderen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Schoolcarrière Leuk om de belevenissen te kunnen volgen!!!

Als de mama het 'even goed blijft uitleggen thuis als op het werk' , dan zal de taalbarrière binnen de kortste keren weggewerkt zijn :-))

ps.het is vandaag even 'warm' (of koud) in Abbis Abeba als in A'pen

Gepost door: Sabine | 03-09-08

De commentaren zijn gesloten.