31-08-08

Tropisch Instituut

Afgelopen vrijdag zijn we naar het Tropisch Instituut geweest te Antwerpen voor een algemeen onderzoek van de kinderen. Het is heel goed mee gevallen, de kinderen zijn heel flink geweest. Eerst was er een gesprek met een dokter en daarna heeft hij elk van de kinderen onderzocht (lengte, gewicht, in oortjes gekeken, geluisterd naar ademhaling, in mond gekeken, huid en hoofdhuid bekeken, ...). De eindconclusie was zeer positief. Setotaw was heel flink, enkel bij Endalech was het onderzoek met traantjes.
Daarna volgde nog een foto van de longen en een botscan van een hand (+ stukje arm). Hier helemaal geen traantjes.
Tussendoor heeben ze nog een plasje afgeleverd.
En als laatste kwam het vervelendste : de bloedafname. en waar we voor vreesden, bleef uit - ook hier geen traantjes of een tegensparteling. En de beloning was een lolly.
En we kregen ook nog een opdracht mee voor thuis - en daar hebben de kinderen al goed mee gelachen. We moeten 3 keer hun stoelgang per keer in 2 aparte kokers doen en deze opsturen met de post. We hebben een potje staan waar ze op moeten en dan komt de mama er aan met de potjes en het spateltje en begint de kokertjes te vullen. De eerste keer heeft Setotaw zijn zus er bij geroepen en hebben ze er met 2 naar gekeken. En enkele uren later was het Endalech haar beurt en stonden ze er weer op te kijken. En deze morgen was het bandwerk, ze moesten allebei gaan.
En het grappige is dat ze gezegd hadden dat het in een brievenbus van De Post ging, maar dat is dus niet zo en ben ik het gaan afgeven in het postkantoor zelf en daar vroegen ze of het moest gefrankeerd worden, ze moesten eens weten wat er in zit.

Binnen enkele weken krijgen we de uitslag van al de testen en kunnen we starten met een inhaalbeweging van inentingen.

22:08 Gepost door Wendy&Johan in Thuis met de kinderen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.