16-08-08

Terug thuis

We zijn terug thuis sinds gisterenmorgen, doch nu slechts tijd om de blog aan te vullen.
De laatste dag Ethiopië eindigde in mineur. Op de luchthaven heeft Endalech tot 3 maal toe moeten overgeven. De eerste keer zaten we op de grond tegen de muur te wachten (om aan boord te gaan) en was alles op haar kleren, de tweede keer had ze juist andere kleren aan en hadden we een zakje klaar en was bijna alles in de zak. De derde keer was toen we aan de boarding stonden (was niet zo veel en bijna alles op de grond. En in het vliegtuig heeft ze nog een keer wat slijmen overgegeven in het zakje en dan is ze in slaap gevallen tot in Frankfurt, dus het opstijgen en het dalen heeft ze niet meegemaakt - in de eerste vlucht, wel in de tweede vlucht.
Setotaw is heel flink geweest in het vliegtuig, op het tweede stuk van de vlucht (Frankfurt - Brussel) was het zijn beurt om enkele keer een zakje te vullen.
Op de luchthaven aangekomen werden we opgewacht door familie en een ex-collega. Voor de kinderen was het overweldigend en daarom zijn we nogal snel naar de auto gegaan. Met als verrassing voor elkeen een bal, waarmee ze op de bovenparking nog gespeeld hebben in het zonnetje. We hebben anderen achter de bal en de kinderen laten lopen.
In de wagen op weg naar huis was het weer aan Setotaw om over te geven, hij had zijn zakje bij zich - ook al wagenziek geweest in Ethiopië - maar het was er naast. Gevolg : naar de pechstrook om te wat op te kuisen en andere kleren aan te doen. En even voor was het weer van dat, maar nu wel in de zak.
Eens thuis bleek ons huis helemaal versierd te zijn met ballonnen, een waslijn met kleertjes, voorstelfoto's van de kinderen op een bloemetje geplakt, ... De kinderen hebben er maar gewontjes op gereageerd - te veel verschillende zaken bij elkaar.
De kinderen hebben dan nog geslapen voor enkele uren na het nodige verdriet.
Daarna is het beter gegaan en zijn we 's avonds een wandelingetje gaan maken in de wijk (jaarlijkse Lichtfeesten).

 

22:08 Gepost door Wendy&Johan in Thuis met de kinderen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.