25-06-08

De Ethio-cake

ethiopieDe 'Ethio-cake' is een cake in de kleuren van de vlag van Ethiopië en is helemaal niet moeilijk om te maken.

Ingrediënten :  250 g zachte boter, 1 theelepel vanille-essence, 275 g fijne suiker, 3 eieren, 335 g zelfrijzend bakmeel, 180 ml melk, voedselkleurstof in de kleuren : rood - geel en groen (deze drie kleuren zijn samen te verkrijgen in één set)

Werkwijze :
1. Verwarm de oven voor op 180-190 °C. Vet een hoge, ronde bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
2. Klop in een middelgrote kom de boter, essence en suiker met een mixer tot een luchtige massa. Voeg een voor een de eieren toe en klop tot ze zijn opgenomen. Schep  er met een houten lepel het bakmeel en de melk doorheen (niet alles tegelijk, maar in porties).
3. Verdeel het beslag in gelijke hoeveelheden over 3 kommen. Doe in elke kom een kleurtje (een half flesje van de kleurstof volstaat) en roer dit door het beslag met een houten lepel tot het beslag een zelfde kleur heeft.
4. Lepel de drie beslagsoorten afwisselend in de vorm. Schud een keer met de vorm, zodat de leegtes opgevuld worden. En ga met een tandenstoker heen en weerd door het beslag om een marmereffect te creëren. Schud nog een keer zachtjes met de vorm zodat de bovenkant gelijkmatig verdeeld is.
5. Zet de cake ongeveer 1 uur in de oven. Laat het gebak 5 minuten rusten en stort het op een rooster en draai de cake dan terug om.

Het effect van de kleurtjes heb je pas als je het mes in de cake zet en zal elke keer anders zijn.

PS : Een foto van de cake ben ik vergeten te maken, maar de cake werd wel gesmaakt op het werk.

20:09 Gepost door Wendy&Johan in Tussendoor | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Ik kijk er al naar uit! Zowel naar het een als naar het ander....

Gepost door: Sandy | 26-06-08

hoi,
ik volg je blog al een tijdje. (wij staan op wachtlijst ROH) en heb alvast je receptje afgeprint om deze cake zelf uit te proberen.

groetjes,

Gepost door: MILDRED | 05-12-08

De commentaren zijn gesloten.