03-03-08

Toast Kannibaal bij de Hamer

toast kannibaalOp 04/03 start op VTM een nieuwe reeks van Toast Kannibaal. Eén gezin uit Vlaanderen verblijft bij de Hamer, een stam uit Ethiopië.
Meer info over deze stam :
De Hamer stam leeft in de afgelegen Omo-vallei in Zuid-Ethiopië. Het zijn herders en hun vee is hun belangrijkste bezit. Hun cultuur is bijna onaangetast en ze leven dan ook nog steeds volgens oeroude gebruiken.

Centraal in hun leven staat de “bull-jump”, een inwijdingsritueel voor mannen, waarbij ze naakt over de ruggen van een lange rij stieren moet lopen. Tijdens dit overgangsritueel laten de vrouwelijke familieleden zich tot bloedens toe afranselen met zwepen. Hoe groter de littekens die ze daaraan overhouden, hoe meer respect ze krijgen van hun stamgenoten.

De Hamer vrouwen smeren hun haren in met een okerkleurig vet. De mannen hebben een kapsel van gedroogde klei en beschilderen hun lichaam.

Ziektes genezen ze door het “boze oog te bezweren” en buikpijn wordt behandeld door de nog warme ingewanden van een pas geslachte geit op het gezicht van de patiënt te leggen.

Meer info en het uitzenduur : http://www.vtm.be/toastkannibaal/index_toastkannibaal3_in...

19:42 Gepost door Wendy&Johan in Tussendoor | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.