20-03-07

Mail van RoH

Vandaag hebben we een mail ontvangen van RoH i.v.m. leeftijdsvoorkeuren, niet alleen voor ons dossier maar een algemene mededeling aan alle wachtenden. Er is een overleg geweest in Ethiopië tussen de contactpersoon van RoH (Mr. Bruk) en het MOWA (Ministery of women's affaires). Op dit overleg werden een aantal richtlijnen opgesteld in het belang van het kind. Eén belangrijk element gaat over de leeftijd van het kind. Zonder in detail te gaan komt het op het volgende neer : je kan een voorkeur uiten met intervallen van 6 maanden en maar ze mogen een kindje voorstellen die 6 maand ouder is en dit kindje kan niet geweigerd worden omwille van de leeftijd.
We hebben onze leeftijdsvoorkeur 2-5 jaar toegelicht - nog een jaartje kleuterklas na aankomst - en hebben opgegeven dat het oudste kindje hierdoor geboren zou moeten zijn na 01/01/2002. Hopelijk kunnen ze dit zo aanpassen op de wachtlijst, anders zal onze voorkeur worden 2-4,5 bij toewijzing tot 07/2007 en 2-5 bij toewijzing vanaf 07/2007.
We zullen het wel horen van RoH of anders zien we het wel op de wachtlijst en informeren nog eens als die geboren na 01/01/2007 er niet bij staat.

Ik vermoed dat er naar aanleiding van deze mail bij anderen op de wachtlijst toch ook nog wel wat verschuivingen in leeftijd zullen zijn.

20:16 Gepost door Wendy&Johan in Procedure | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.