01-07-08

Horizon

Het is een akelig gevoel als je in de wagen zit op weg naar het werk en als een hoogtepunt van het nieuws is dat een van de grootste adoptiebureaus uit Vlaanderen er mee stopt en men dan eerst over gaat naar het nieuws over het EK voetbal van de dag voordien. En vervolgens verder gaat met het gewone nieuws en men zegt dan dat er 150 wachtenden zijn bij het betrokken adoptiebureau en nog steeds nog geen idee over welke dienst het gaat ...  tot het verlossende nieuws - voor ons dan toch, maar niet voor de wachtenden bij Horizon (adopties uit Rusland en China).  Hopelijk vindt men een oplossing voor de wachtenden of kan een ander adoptiebureau deze kanalen overnemen.

20:20 Gepost door Wendy&Johan in Adoptiedienst en landkeuze | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-08-06

Keuze adoptiedienst

Vandaag zijn we dus nog even langs geweest bij Ray of Hope. Ons bezoek was kort, maar krachtig. De enkele vragen die we nog hadden zijn beantwoord en voor ons was het duidelijk. We zullen voor hen kiezen als adoptiedienst.
Alhoewel FIAC ook adopties uit Ethiopië doet, is de band met RoH toch beter. We kiezen dus voor de ervaring van RoH en niet voor de snelheid van FIAC (pas opgestart in Ethiopië en korte wachtlijsten).
Nu is het wachten tot we een afschrift van ons geschiktheidsvonnis ontvangen hebben (afhankelijk van vonnis op 06/09 en snelheid rechtbank). Dit afschrift moet dan weer met tussenstop via K&G, samen met het verslag van het CAW naar RoH gestuurd worden en dan kunnen we ons bij hen gaan inschrijven. In het beste scenario zal dit eind september zijn. Vanaf dan kan het echte aftellen beginnen. En kunnen we aan de slag voor het verzamelen van de nodige documenten.
Als wachttijd geeft men op 8 à 12 maanden. Veel hangt af van hoe de wachtlijst er uit ziet als wij ons inschrijven en hoe alles verder evolueert hier en in Ethiopië. Het zal in elk geval zo zijn dat tussen moment van toewijzing en moment van afreis een periode van 2 à 4 maanden zit.

16:42 Gepost door Wendy&Johan in Adoptiedienst en landkeuze | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-08-06

Info-gesprek RoH

In afwachting van ons geschiktheidsvonnis gaan we morgen nog eens langs bij Ray of Hope (adoptiedienst) voor een informatiegesprek. Ons vorig bezoek aan hen dateert reeds van januari en was een algemene info-avond met meerdere koppels.
We hopen dat we er met een goed gevoel buiten komen en dat we met hen een bemiddelingsovereenkomst kunnen sluiten eens we ons geschiktheidsvonnis op zak hebben. 

20:04 Gepost door Wendy&Johan in Adoptiedienst en landkeuze | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-04-06

Adoptiedienst kiezen

Van de 4 adoptiediensten (in Vlaanderen) zijn we reeds bij 3 langs geweest (bij de 4de vallen we af - leeftijdsgrens).

Onze indrukken :
Horizon : info-avond was met wel 30 kandidaat-adoptanten en de gegeven uitleg stemde niet overeen met onze verwachtingen --> dus zal niet de dienst worden waarmee we gaan samenwerken
Ray of Hope : info-avond in een huiselijke sfeer, met 5 koppels, concrete en correcte info (zie eerder bericht) --> staat met stip op 1 om onze adoptiedienst te worden
FIAC : info-gesprek gehad, waarbij wij alleen waren met een medewerker van de adoptiedienst en waarbij we een antwoord kregen op onze vragen, deze dienst is sinds maart 2006 gestart met adoptie vanuit Ethiopië (ons voorkeurland) --> zou ook wel eens onze adoptiedienst kunnen worden

Je ziet, we zitten met een luxe-probleem. Twee diensten die dezelfde diensten aanbieden en waar de procedure, wachttijden en de kosten ongeveer dezelfde zijn voor Ethiopië. Het voordeel van Ray of Hope is hun ervaring met Ethiopië gedurende jaren en het voordeel van FIAC is dat men op dit moment (maar misschien niet meer als wij ons vonnis op zak hebben) veel kinderen in het weeshuis heeft die wachten om geadopteerd te worden (dus iets kortere wachttijden).
We hebben nog wat tijd om te kiezen, want data voor de gesprekken hebben we dus nog steeds niet (en je raadt het nooit : de coördinator was er vandaag weer een keer niet).  

18:31 Gepost door Wendy&Johan in Adoptiedienst en landkeuze | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

20-01-06

Info-avond Ray of Hope

Gisterenavond zijn we naar een gespreks-/info-avond van Ray of Hope gegaan in Berlare. We weten nu dat we aan café 't Rond Vierkant de Galgenbergstraat moeten volgen tot voorbij de school. Echt makkelijk was het niet te vinden in het donker.

Het adoptiebureau is gevestigd in een gewoon huis waar enkele ruimten voorzien zijn voor het adoptiebureau. In de gang hingen allemaal aankomstkaartjes (= tegenhanger geboortekaartjes).

Samen met nog 4 andere koppels volgden we de uiteenzetting over de te volgen procedure (in België en Ethiopië). De uitleg werd gegeven door 2 enthousiaste medewerkers van het adoptiebureau. Er hing een losse sfeer en er werd een eerlijk antwoord gegeven op onze vragen. Alles werd voor ons heel duidelijk : met deze dienst willen we onze droom waar maken. 
Tijdens de uitleg werd ook een woordje uitleg gegeven over de weeshuizen, werking van de wachtlijsten (en hoe je kan opschuiven op de lijst). Ook kregen we reeds een voorbeeldafrekening te zien (want een kind adopteren kost geld). Ook enkele leuke anekdotes werden verteld. Aan de oudere kinderen wordt gezegd dat ze 'ouders' krijgen en dat die hen komen ophalen en dat ze dan met een grote vogel naar hun huis gaan. Verder vertellen ze aan de kinderen dat er bergen speelgoed op hen zal wachten in het nieuwe huis en dat ze zeker een fiets zullen krijgen.

Ray of Hope heeft momenteel 10 families op de wachtlijst staan die allemaal een jong meisje willen. Dat is dus veelbelovend voor ons. De reden zou echter de nieuwe procedure zijn, waardoor nog velen wachten op de nodige documenten van de rechtbank/K&G alvorens zich te kunnen inschrijven in het adoptiebureau. Ze verwachten dat de wachtlijst binnenkort goed zal aangevuld worden met de nieuwe kandidaat-adoptieouders.

23:45 Gepost door Wendy&Johan in Adoptiedienst en landkeuze | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-12-05

Landkeuze

Als je kiest voor Interlandelijke Adoptie kan je ofwel zelfstandig adopteren, ofwel via een adoptiedienst (Vlaanderen telt er 4). Wij kiezen voor adoptie via een adoptiedienst.
Na eliminatie van enkele landen (omwille van voorwaarden die de herkomstlanden opleggen aan de kandidaat-adoptanten : onze eigen leeftijd, aantal jaren huwelijk, ...) hebben we uit de dan nog overblijvende landen een keuze gemaakt met ons verstand, maar vooral ook met ons hart.
Onze keuze is gevallen op Ethiopië. Het geslacht van ons toekomstig kind maakt niet uit (bij biologische kinderen kan je dat ook niet kiezen). Qua leeftijd opteren we voor een iets ouder kind (2 tot 5 jaar).
In januari gaan we voor de eerste keer kennis maken met Ray of Hope, de adoptiedienst die bemiddelt in Ethiopië. Hopelijk krijgen we daar een bevestiging van onze keuze.
#eind november 2005#

20:47 Gepost door Wendy&Johan in Adoptiedienst en landkeuze | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |